Füstölt ricottás-sajtos rúd
2011. október 19. írta: piazza

Füstölt ricottás-sajtos rúd

Magyar nagyanyó szakácskönyvéből származó recept helyi körülményekre írva.
Anna szülinapjára készült Flat-Cat fügés sütijével és a mákos-krémes tortával egyetemben.
Másnapra 12 db maradt. :-O
Füstölt ricottás-sajtos rúd
Hozzávalók:
A tésztához: 200 g kenyérliszt, 200 g simaliszt, 200 g sertészsír, 50 g reszelt Montasio sajt, 60 g reszelt füstölt ricotta, 1 kis doboz tejföl (kb. 150-175 g), 2 tk. só, 1 kk. őrölt feketebors
A tetejére: 100 g reszelt Montasio, 1 tojás
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, a reszelt ricottát és a sajtot, majd az egészet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzádjuk a tejfölt, labdává gyúrjuk és folpackba csomagolva egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
Ezután 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, bekenjük a felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal, derelyevágóval vagy éles késsel rudakat vágunk belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsin, 170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4516313372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vica 2011.10.19. 08:38:45

Még mindig irigykedem a tejföl miatt.Akkor látok ha otthon vagyok vagy valamelyik kamionos félisten megsajnál.

Gabah 2011.10.19. 08:42:48

Vicuska, Az Eurosparban mindig van, a tejszínek környékén általában eldugva, nézd meg néha, hátha találsz. Amúgy meg nem tudom, mi lehet benne, mert a szavatossági ideje több (2?) hónap, szóval ha egyszer találsz, jó időre betárolhatsz belőle :-)

Gabah 2011.10.19. 08:44:19

Ja, és szerintem ez a rúd működne ricotta/friss robiola és joghurt keverékével is!

Eva 2011.10.19. 13:30:49

Sosem hallottam még füstölt ricottáról, olyanról meg aztán végképp nem amit reszelni lehet. Nálunk csak a nagyon krémes változatot lehet kapni. Mi ennek a neve?... hátha be tudja szerezni a "bótos". Köszi! :-)

Gabah 2011.10.19. 17:03:14

Ricotta affumicata a becses neve. A ricottát lyukacsos műanyag edénykébe vagy gézbe teszik, préselik, és bükkfával megfüstölik.Itt van róla egy kép: http://www.pezzetta.it/catalog/ricotta-affumicata-montagna-p-89.htmlSzalonnás tésztákra, tökös ételekre szoktam reszelni (vagy csak úgy magában jól megeszem ;-)Remélem, tudtam segíteni. Üdv. a bótosnak!

Vica 2011.10.20. 09:04:47

Eurospar hozzánk legközelebb kb.50 km-re van Perugianal.Ugy hogy a beszerzés nem holnap lesz.

Gabah 2011.10.20. 16:01:16

Ó, ez baj. Iper? Ott is szokott lenni. De ha mégsem, ne csüggedj, jó lesz az joghurttal és robiolával is.Egyébként meg ezek az itt kapható tejfölök inkább édeskések, ízben nem igazán hasonlítanak a mi tejfölünkhöz.
süti beállítások módosítása