Baccalà alla vicentina
2010. november 23. írta: piazza

Baccalà alla vicentina

Kötelező elem mindenkinek, aki télen jár Olaszországban. Ha háziasszony kínál meg vele, érezzétek magatokat kitüntetett vendégnek, ugyanis nem mindennapi ételről van szó!
Egy kis háttérinfo:
Olaszországban a baccalà a sózott tőkehal, a stoccafisso a szárított tőkehal neve. Velence környékén azonban a szárított tőkehalat is baccalà névvel illetik, így ha véletlenül nekiállnátok a "baccalà alla vicentina" ("tőkehal vicenzai módra") vagy a "baccalà mantecato" ("tőkehal püré") elkészítésének, el ne felejtsétek, hogy a venetoi receptek a szárított verzióval készülnek!
A szárított tőkehalat Norvégiából importálják, készítése évezredes hagyományokra épül; egyes források szerint már a vikingek előtt is ismerték, sőt, maguk a vikingek voltak az első "exportőrei" ezen

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/16313132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása