Juhtúrós-bazsalikompesztós metélt
2015. november 09. írta: piazza

Juhtúrós-bazsalikompesztós metélt

Szerencsések vagyunk: a remek időnek köszönhetően a bazsalikomültetvény a kertben még mindig él és virul - ergo a fagyasztószekrényben féltve őrzött dobozkákból még decemberben is lesz tésztáravaló.

Íme egy friss, gyors bazsalikomos pasta juhtúróval, dióval és érlelt juhsajttal "turbózva".

Juhtúrós-bazsalikompesztós metélt

Hozzávalók 4 személyre:

320 g tojásos hosszúmetélt tészta

80 g juhtúró

60 g megmosott és alaposan megszárított friss bazsalikomlevél (szár nélkül)

1 kis gerezd fokhagyma

1/2 kk. durva tengeri só

1 ek. dióbél

kb. 50 ml extra szűz olívaolaj

40 g érlelt juhsajt frissen reszelve

juhturos pestos teszta

A dióbelet száraz serpenyőben megpirítjuk. A fokhagymagerezdet megpucoljuk.

A tésztát lobogó, sós vízbe dobjuk.

A bazsalikomleveleket, a sót, a pirított dióval és a fokhagymával együtt, mozsárba (esetleg konyhai robotgépbe) tesszük, és az olívaolajat lassanként hozzácsorgatva pépesre zúzzuk. Hozzákeverjük a juhtúrót, majd a szószt kb. egy deciliternyi tészta főzővízzel elkeverjük.

A közben kifőtt metélt tésztát leszűrjük, elkeverjük a diós-bazsalikompesztós-juhtúrós szósszal, és tányérokra szedjük. A tésztakupacok tetejére egy kevés érlelt juhsajtot reszelünk, és azonnal tálaljuk.

Nagy mennyiségű bazsalikompesztó egyébként ÍGY készül nálam. Sajt hozzáadása nélkül jégkockatartóba, apró dobozokba téve, fagyasztószekrényben 2-3 hónapig eltartható.

Ha tetszett a bejegyzés, követheted a blog történéseit a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2416313892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása