Jelzőlámpa szendvics
2015. június 26. írta: piazza

Jelzőlámpa szendvics

A nagy szünidős posztban (ITT) ígértem a jelzőlámpa szendvics recetjét. Íme! Játsszatok ti is! (Nálunk ez most egyébként is aktuális, Annáék a múlt héten óvodai keretek között biciklis közlekedési oktatáson vettek részt. A végén fényképes "jogosítványt is kaptak. :-) )

Jelzőlámpa szendvics

Hozzávalók 4 db szenvicshez: 8 szelet toastkenyér (vagy tramezzinihez való kenyér), 80 g olívás krémsajt, 4 szelet érlelt pármai sonka, 50 g zöldborsó, 100 g sárgarépa, 4 ek. fűszeres paradicsomszósz, 2 ek. frissen facsart citromlé, extra szűz olívaolaj, só

jelzolampa szendvics

A toastkenyérszeletek héját levágjuk. Egy műanyag boros dugóval vagy egy kicsi kupakkal négy kenyérszelet közepére három-három lyukat szúrunk.

A zöldborsót lobogó, sós vízben puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.

A sárgarépát kislyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, meglocsoljuk a citrolével és egy kevés olívaolajjal, majd összekeverjük.

A lyuk nélküli kenyereket vékonyan megkenjük az olívás krémsajttal, mindegyikre egy-egy szelet sonkát helyezünk, és elosztjuk rajtuk a paradicsomszószt, a sárgarépát és a zöldborsó pürét úgy, hogy az egyes hozzávalók piros, sárga és zöld színei a lyukakba illeszkedjenek.

A kiszúrt szeleteket a zöldséges rétegre helyezzük, és a szendvicseket azonnal tálaljuk.

A hozzávalókat tetszés szerint változtathatjuk: a paradicsomszósz helyett használhatunk friss paradicsomot, paprikakrémet, a répa helyett sütőtök pürét, a borsó helyett friss salátát, spenótot, brokkoli- vagy avokádó krémet.

jelzolampa szendvics1

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/16313846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása