Epres ricottafánk
2015. június 18. írta: piazza

Epres ricottafánk

Közeledik a hétvége, ilyenkor mindig valami gyorsan elkészíthető desszerten töröm a fejemet. Ezek az eperrel töltött ricottafánkok most épp passzolni fognak a bográcsos csülkös bableveshez - utána meg persze egy hétig ismét salátát eszünk. ;-)

Eperrel töltött ricottafánk

Hozzávalók kb. 15-20 db fánkhoz: 200 g liszt, 1 tk. sütőpor, csipetnyi só, 50 g porcukor (+ egy kevés tálalás előtt a szóráshoz), 50 g szobahőmérsékletű vaj, 125 g ricotta, 1 tojás, 2 ek. tej, 1 citrom reszelt héja, 1 tk. vanília esszencia, 4-5 szem eper, a sütéshez napraforgó olaj

ricottafank

A lisztet a sütőporral, a porcukorral, és a sóval összekeverjük, majd  a keverékben elmorzsoljuk a puha vajat. Hozzáadjuk a ricottát, a tojást, a tejet, a vanília esszenciát valamint a citromhéjat, és az egészet könnyen formázható, puha masszává gyúrjuk.

Az eprek leveleit eltávolítjuk. A gyümölcsöket megmossuk, és mindegyiket négyfelé vágjuk.

A ricottás masszából diónyi darabokat csípünk, mindegyik közepére egy-egy negyed epret helyezünk, A tésztát gombóccá formázzuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.

A fánkokat porcukorral megszórva tálaljuk.

ricottafank1

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr6316313842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása