Sütőben sült medvehagymás-sajtos fasírt
2015. április 02. írta: piazza

Sütőben sült medvehagymás-sajtos fasírt

Sütőben sült medvehagymás-sajtos fasírt

Hozzávalók kb. 30-40 darabhoz: 700 g darált sertéslapocka, 3 tojás, 3 teljes kiőrlésű lisztből készült száraz zsömle, víz vagy tej a zsömlék áztatásához, 3 ek. frissen reszelt parmezán, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy nagy csokor medvehagyma, extra szűz olívaolaj, só, őrölt feketebors, 1/2 kk. őrölt pirospaprika

medvehagymas fasirt

A medvehagymát, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. Utóbbi kettőt egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a medvehagymát, majd a pirospaprikát is, és elkeverjük.

A zsömléket néhány percre vízbe vagy tejbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és a darált hússal együtt egy keverőtálba helyezzük. Hozzáadjuk a tojásokat, a parmezánt, a hagymás-paprikás olajat, ízlés szerint sót, borsot, majd az egészet összekeverjük, és 30 percig állni hagyjuk.

A masszából fagyis kanállal sütőpapírral bélelt tepsire gombócokat rakunk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.

medvehagymas fasirt2

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr8816313764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása