Epres-bodzás palacsinta
2014. május 13. írta: piazza

Epres-bodzás palacsinta

Epres recepteket ígértem, íme itt a második. A fotó épp egy éve készült, akkor ezeket a palacsinták olyan gyorsan eltűntek a tányérról, hogy egyértelmű volt, hogy a következő eperszezonban újra kell őket gyártani.

Epres-bodzás palacsinta

Hozzávalók:

Kb. 12 db palacsintához: 200 g rétesliszt, 300 ml tej, 230 ml szódavíz, 2 tojás, csipetnyi só, 50 g olvasztott vaj

A töltelékhez: 200 ml jéghideg tejszín, 2 tk. vaníliás porcukor, 100 g eper, néhány csepp citromlé, csipetnyi őrölt fahéj

A feltéthez: 100 g eper + 4 ek. bodzás eperszörp (ami gyakorlatilag ugyanúgy készül, mint a rozmaringos eperszörp, csak rozmaring helyett 4 bodzavirág-tányért áztatunk a szirupba), 2 bodzavirág-tányér

DSC_4733

A palacsinta hozzávalóit kézi mixerrel simára keverjük, és 30 percre félretesszük.

A töltelékhez az epret a citromlével és a fahéjjal botmixer segítségével pépesítjük. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, és finoman elkeverjük benne a citromos eperpépet.

A feltéthez az epret apró kockára vágjuk, és elkeverjük  szörppel. A bodzavirágokat lecsipkedjük a szárról.

A félretett masszából vékony palacsintákat sütünk, megtöltjük a fahéjas-epres tejszínnel, és négyfelé hajtva tányérokra helyezzük. A tetejüket megrakjuk a szirupos eperkockákkal, megszórjuk egy kevés bodzavirággal, és azonnal tálaljuk.

Aki nem szeret virágot rágcsálni, a bodzát nyugodtan süsse bele a palacsintatésztába (a bodza íze így is viszonylag intenzív marad).

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr116313694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása