Rozmaringos eperszörp
2014. május 12. írta: piazza

Rozmaringos eperszörp

Epres receptek következnek. A sort egy egyszerű, szörp alapú, epres-mézes-rozmaringos hűsítővel indítjuk, amely már évek óta kiváló kísérője a nyáresti beszélgetéseinknek.... Proseccoval, vodkával, de még a fehér rummal is remek.

Rozmaringos eperszörp

Hozzávalók: 250 g eper, 100 g narancsvirág méz, egy kb. 20 cm hosszú rozmaring ág, csipetnyi citromsav, 1 tk. narancsvirág víz, 1/2 kezeletlen citrom

DSC_6225

A citrom héját (csak a sárga részt) lefejtjük, majd vékony csíkokra vágjuk, a gyümölcs levét kifacsarjuk. Az epret megtisztítjuk, a leveleit eltávolítjuk, és a citromsavval együtt botmixer segítségével pépesítjük. Az eperpépet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a mézet, a citromlevet, a citromhéj csíkokat, a rozmaring ágat, és a narancsvirág vizet, felforraljuk, majd lefedve 1-2 órán keresztül állni hagyjuk. A pépet ezután gézen keresztül átszűrjük, alaposan kinyomkodjuk, és amikor teljesen kihűlt, szódával vagy proseccoval hígítva, citromszeletekkel kínáljuk

DSC_6252

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr116313702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása