Házi, gyúrt tészta - alaprecept
2014. április 07. írta: piazza

Házi, gyúrt tészta - alaprecept

Házi, gyúrt tészta - alaprecept

Hozzávalók 2 főre: 200 g finomliszt, 2 tojás

DSC_7133

A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, közepébe mélyedést fúrunk, és beleütjük a tojásokat. A lisztet apránként a tojásokhoz adagolva először villával, majd kézzel, az egészet sima felületű, puha cipóvá formáljuk, és alaposan átgyúrjuk.

A tésztalabdát nyirkos ruhával letakarva 20 percig pihentetjük, és vagy több darabban tésztagéppel, vagy pedig egyben, nyújtófával, vékony lappá/lapokká nyújtjuk.

Az elnyújtott tésztalapot feltekerjük, és borotvaéles késsel a szükséges szélességű csíkokra szeleteljük.

A teljesség igénye nélkül néhány tészta méret:

tagliolini 1-2 mm
fettuccine 3-5 mm
tagliatelle 4-10 mm
pappardelle 2-3 cm
cannelloni 7,5 x 12,5 cm

DSC_7173

Néhány kedvenc, gyúrt tésztával sk. készített étel a Tarka Bárka és a Tavola In Piazza blogról:

Cjarsòns - carniai töltött tészta

Lasagne csapósügérrel és póréhagymával

Sáfrányos tőkehallal és vargányával töltött cannelloni

Tagliolini gyömbéres sütőtökszósszal és csíkos vénuszkagylóval

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr716313688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása