Alap:
4 tojás fehérje
50 g nádcukor
50 g porcukor
300 g darált mandula
170 fokos sütőben 20 percig sütöm 20 cm-es formában 2x
a mandulás alapra eperlekvár,
erre marcipános mascarpone krém kerül:
250 g marcipán
250 g mascarpone
50 g amaretti durvára törve
néhány csepp amaretto
50 g porcukor
300 ml tejszín
A tejszínt a porcukorral felverem.
A mascarponét az amarettoval, az amarettivel kikeverem, belereszelem a marcipánt és összekeverem.
rá a második mandulás alap
újra eper lekvár és
habcsók lap
3 tojásfehérje
150 g porcukor
kevés ecet
100 fokon 3 órán keresztül szárítom
rá 50 g pirított mandula (lap)
eper és eperszósz (v olvasztott lekvár)
Lehetne belőle pohárkrém.
És egyszer mandula helyett pisztáciával is kipróbálom. (pisztáciás piskótának utánanézni!)