Mandulatorta eperlekvárral, marcipánkrémmel és habcsókkal
2013. március 24. írta: piazza

Mandulatorta eperlekvárral, marcipánkrémmel és habcsókkal


Alap:
4 tojás fehérje
50 g nádcukor
50 g porcukor
300 g darált mandula
170 fokos sütőben 20 percig sütöm 20 cm-es formában 2x

a mandulás alapra eperlekvár,
erre marcipános mascarpone krém kerül:
250 g marcipán
250 g mascarpone
50 g amaretti durvára törve
néhány csepp amaretto
50 g porcukor
300 ml tejszín
A tejszínt a porcukorral felverem.
A mascarponét az amarettoval, az amarettivel kikeverem, belereszelem a marcipánt és összekeverem.

rá a második mandulás alap
újra eper lekvár és
habcsók lap
3 tojásfehérje
150 g porcukor
kevés ecet

100 fokon 3 órán keresztül szárítom

rá 50 g pirított mandula (lap)
eper és eperszósz (v olvasztott lekvár)

Lehetne belőle pohárkrém.
És egyszer mandula helyett pisztáciával is kipróbálom. (pisztáciás piskótának utánanézni!)

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr6016312448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása