Saláta szalonnával? Miért ne?
2012. december 20. írta: piazza

Saláta szalonnával? Miért ne?

Egy Vittorio Veneto-i étteremben ettem először ezt a salátát. Azóta milliószor készítettem már itthon is, hétköznapokon, ünnepekkor, családi, baráti összejöveteleken, és kivétel nélkül minden vendég megfogadta, hogy náluk is gyakran kerül majd az asztalra.
Nem lehet mást mondani róla: egyszerűen zseniális!

Szalonnás spenótsaláta

Hozzávalók 4 főre: 4 maréknyi zsenge parajlevél, 160 g érlelt húsos szalonna, 4 tk. frissen reszelt parmezán


A parajleveleket megmossuk, megszárítjuk.
A szalonnát felkockázzuk, a zsírját kisütjük (ha nagyon kevés a zsírja, adhatunk hozzá kevés extraszűz olívaolajat).
A parajleveleket összeforgatjuk a szalonnakockákkal, a frissen reszelt parmezánnal és 1-2 ek. szalonnazsírral. Azonnal tálaljuk - előételként.

p.s.
- néha a szalonnával együtt megsütök 1 gerezd fokhagymát (félbe vágva)
- a paraj helyett zsenge jégsalátát vagy radicchiot is szoktam használni (ld. fotó)
- Rosetta nagynéni frissen sózott vagy érlelt szalonnával, télen radicchiolevelekkel, tavasszal friss fejes salátával, sajt nélkül vörösborecettel készíti
- füstölt szalonnával nem jó! ti. kiüti a sajt ízét

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1416313620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása