Tökös hét Nr. 5 - Farfalle gorgonzolás sütőtökszósszal
2011. október 28. írta: piazza

Tökös hét Nr. 5 - Farfalle gorgonzolás sütőtökszósszal

Na, így hétvégére csak belejöttem ezekbe a húsmentes receptekbe. ;-)
VKF!-re ezzel is!
...és akkor jöhet a desszert...

Farfalle gorgonzolás sütőtökszósszal

Hozzávalók: 320 g farfalle tészta, 300 g sütőtök (tisztítva mérve), 120 g gorgonzola dolce, 0,8 dl tejszín, 1 zsályalevél, só, bors
A sütőtököt apró kockára vágjuk, és annyi vízben amennyi épp ellepi a zsályalevéllel együtt nagyon puhára, főzzük. Hozzáadjuk a gorgonzolát, a tejszínt, bőven borsozzuk, ha szükséges sózzuk, és besűrítjük.
Közben a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az "al dente" (harapható, nem teljesen puha) állagot, leszűrjük, összekeverjük a sajtos-tökös szósszal, és azonnal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr5416313438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pupa 2011.10.28. 17:01:29

Megint (én is) feltettem egy találós kérdést.http://horgaszosef.blogspot.com/2011/10/talalos-kerdes.html:-)))

Gabah 2011.10.31. 08:04:04

Megyek, nézem.

Eva Lipcsei-Fekete 2015.10.01. 08:27:14

Ezt foztuk meg vegul es annyira isteni volt, hogy mind a tiz ujjunkat megnyaltuk.

Gaba 2015.10.09. 06:28:11

Nagyon örülök, hogy ízlett! Köszönöm, Évi! Puszi. Gabó
süti beállítások módosítása