
Rizottó tökvirággal és füstölt ricottával -
Risotto con fiori di zucca e ricotta affumicata
- 4 kávéscsésze rizottóhoz való rizs
- 1 közepes fej hagyma
- húsleves
- 8 db tökvirág
- 15 dkg füstölt ricotta
- 2 tk. vaj
- 1 ek. olívaolaj
- 1 dl száraz fehérbor
- só, frissen őrölt fehérbors
- 1 ek. reszelt parmezán
A tökvirágokat megmossuk, bibéjüket eltávolítjuk, a szirmokat kisebb darabokra tépkedjük. A hagymát apró kockára vágjuk, az olajon és a vaj felén megpároljuk, majd hozzáadjuk a rizst, a sziromdarabkékat, és néhány percig együtt pirítjuk. A húslevest eközben felmelegítjük. A rizst megöntözzük a fehérborral, megvárjuk, míg nagy része elpárolog, majd folyamatos kevergetés közben, adjunk hozzá egy kevés húslevest. Ezt mindaddig ismételjük, amíg a rizs majdnem megpuhul. Ekkor adjuk hozzá az apró kockára vágott füstölt ricottát, a maradék vajat és a reszelt parmezánt. Azonnal tálaljuk.