Támad a cukkini! Anyósék kertje minden évben ontja a cukkinit. Rengeteget. Ilyenkor minden nap van valami, ami ezzel a zöldséggel készül. Általában grillezni szoktam, rá kicsi fokhagyma-petrezselyemzöld keveréke, pár csepp olívaolaj; ez hamar kész, de pl. tavaly már annyi volt, hogy kénytelen voltam elrakni télire is, olajban. Hmmm...nem várta meg a telet ;-)
Hozzávalók:
- 3 közepes cukkini
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2 tojás
- 3-4 ek. liszt
- néhány levél bazsalikom
- egy kisebb csokor petrezselyemzöld
- só
- frissen őrölt bors
- a sütéshez olaj
A cukkiniket lereszelem, picit besózom, majd hagyom állni kb. fél óráig. Utána jól kinyomkodom a levét, hozzáadom a tojásokat, a lisztet, a lereszelt vöröshagymát, az apróra vágott petrezselymet, és a kicsit nagyobbra tépkedett bazsalikomot. Sózom, borsozom, kanállal forró olajba rakosgatom, majd aranysárgára sütöm.