Ötperces mézes nektarin-narancs jégkrém és üdítő nyári koktél
2014. június 19. írta: piazza

Ötperces mézes nektarin-narancs jégkrém és üdítő nyári koktél

Ötperces mézes nektarin-narancs jégkrém

Hozzávalók 4 adaghoz: 3 nektarin, 1 narancs, 1 ek. narancsvirág méz, 1 ek. rózsavíz

DSC_0560

A nektarint meghámozzuk, húsát gerezdekre vágjuk, és botmixer poharába töltjük. A narancs levét facsaró segítségével kifacsarjuk, és a levet, valamint a gyümölcshúst, ami a szűrőben marad a rózsavízzel együtt a nektarinhoz adjuk. Rácsorgatjuk a mézet, és az egészet botmixerrel sima péppé dolgozzuk, majd formába öntjük, és lefagyasztjuk. (A jégkrém joghurt, mascarpone, ricotta hozzáadásával még krémesebbé tehető -bár szerintem ez most így volt tökéletes, a menta vagy friss bazsalikom az üdeségén dobhat nagyot. Használjátok bátran!)

+1 ötlet: ha az előkészített hozzávalókat előre lefagyasztjuk, a sűrű, jéghideg pép gyakorlatilag fagylaltként funkcionál, azonnal fogyasztható

és még egy: 1 ek. gyümölcspép, 1 ek. citromfű-menta szörp, kevés citromlé, vodka és persze sok jégkocka hozzáadásával az üdítő nyáresti koktélt is letudjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/16313742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása