Tízperces desszert: pohárkrém kókuszos keksszel, rózsavizes joghurttal és fűszeres eperrel
2014. június 03. írta: piazza

Tízperces desszert: pohárkrém kókuszos keksszel, rózsavizes joghurttal és fűszeres eperrel

Egy újabb epres finomság (azt hiszem az utolsó, a szezon végén járunk), egy újabb pohárkrém (ez a műfaj még csak most indul), csupán tíz perc és kész a boldogság.

DSC_9811

Pohárkrém kókuszos keksszel, rózsavizes joghurttal és fűszeres eperrel

Hozzávalók fejenként: 4 db eper, 1 tk. citromfű szörp, 1 tk. frissen facsart citromlé, 100 ml zsíros, natúr joghurt, 2 db kókuszos keksz, 1 tk. kókuszreszelék, 1 ek. rózsavíz, csipetnyi őrölt kardamom mag, 1 tk. méz

DSC_9753a

Az epret megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és a citromfű szörppel, a citromlével, a kardamommal és a kókuszreszelékkel 2-3 percig főzzük.

A joghurtot kikeverjük a mézzel és a rózsavízzel.

A kekszet egy pohár aljára morzsoljuk, rákanalazzuk előbb a rózsavizes-mézes joghurtot, aztán a kókuszos epret, és akár azonnal tálaljuk. (A kókuszreszeléket felhasználás előtt meg is lehet pirítani - én most ezzel kísérleteztem - így erőteljesebb lesz az íze, de érdemes nagyon odafigyelni, mert pillanatok alatt megég, és kesernyés lesz.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr116313720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása