Gorgonzolás-póréhagymás crumble
2011. november 29. írta: piazza

Gorgonzolás-póréhagymás crumble

Kezdem egy gyors hús nélkülivel. A póréhagyma nagy kedvencem lett mióta ideköltöztem, a gorgonzola pedig....Gorgonzola nélkül lehet élni, de nem érdemes. ;-)
Gorgonzolás-póréhagymás crumble
Hozzávalók: 400 g póréhagyma, 55 g vaj, 60 g liszt, 120 g gorgonzola, só, frissen őrült feketebors, frissen reszelt szerecsendió, csipetnyi cukor


A tésztához a lisztet 40 g vajjal egy csipetnyi cukorral és egy kevés sóval elmorzsoljuk, felhasználásig hűtőbe tesszük.
A póréhagymát megtisztítjuk, kb. 8-10 cm-es darabokra vágjuk, a darabokat negyedeljük, majd lobogó, sós vízben megfőzzük.
Egy tűzálló tálat kikenünk a maradék vajjal, beleegyengetjük a főtt póréhagymát, megszórjuk egy kevés frissen reszelt szerecsendióval, rámorzsoljuk a gorgonzolát, ráreszeljük (nagylyukú reszelővel) a vajas tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 percig sütjük (az utolsó néhány percben használhatjuk a grill vagy a gratin funkciót). Melegen tálaljuk.
Forrás: La Cucina del Corriere della Sera

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr9916313448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seafalcon 2011.11.29. 07:19:00

Asszem, az ilyenre szokták mondani, hoyg egyszerű, de nagyszerű. mennék is csinálni, ha lenne pórém, de majd veszek, és akkor!

Gabah 2011.11.29. 07:31:20

:-))) Pontosan! Én is odavagyok az ehhez hasonló, egyszerű receptekért, nagyon könnyen beépíthetők a mindennapjainkba. Ez a mostani különösen kedves volt számomra, mert a póréhagyma a szüleim kertjéből érkezett. :-)

Kata 2011.11.29. 09:30:37

Öh, ezt is el kell tennem a "feltétlenül" mappámba.- szerintem nagyon fogjuk szeretni:))

alchri 2011.11.29. 10:02:47

Isteni lehet! Ráadásul a póré nagyon egészséges!Mentettem;)

Elena 2011.11.29. 11:53:29

Bellissimo! Ha un'aria così rustica e familiare, che mette proprio l'acquolina in bocca!

Gabah 2011.11.29. 15:43:53

Vigyétek csak, lányok, aztán ha nincs jobb ötlet, akkor elő vele! :-)Grazie, Elena! Eh, si, è veramente così questo piatto come se fosse preparata da una nonna italiana (che cmq non ce l'ho :-)))

staffetta in cucina 2011.11.29. 16:05:31

Ciao Gabah!Grazie per esserti aggiunta ai nostri lettori fissi! L'abbiamo fatto prontamente anche noi!Che bell'idea quella di fare un elenchino dei blog del friuli! Andremo subito a sbirciare un pò qua e un pò là!A prestoAlessia & Tiziana

Gabah 2011.11.30. 05:52:49

Ciao ragazze! Mi fa piecere di vedervi qui! Buona lettura, e "sgarfate" pure fra i blog, sono tutti molto simpatici!
süti beállítások módosítása