...és akkor három hét szünet után újra itt a menza Piazza.
Előrebocsátom, húsban gazdag (2?) hét következik!
Az utóbbi időszakban nagyon kevés hús került az asztalunkra, így most kicsit átmegyünk hiénába. (Csak azért írom, mert nálunk nem ez a normális :-)
Az utóbbi időszakban nagyon kevés hús került az asztalunkra, így most kicsit átmegyünk hiénába. (Csak azért írom, mert nálunk nem ez a normális :-)
hétfő
húsleves fácánból (vasárnapi maradék)
narancsos malackaraj (szintén)
párolt mángold
párolt mángold
kedd
zöldségleves
tejszínes borjúmájjal töltött almás-kakukkfüves palacsinta
karácsonyi mézes próba
karácsonyi mézes próba
szerda
spagetti petrezselymes-paradicsomos csicseriborsó mártással
sajtos marhahús pogácsa
édeskömény gratin
csütörtök
kolbászos vöröslencse leves rizstésztával
mandulás spenót-ricotta gratin
füstölt ricottás-sajtos rúd (új recept)
csokoládé ganache-zsal töltött habsapik
füstölt ricottás-sajtos rúd (új recept)
csokoládé ganache-zsal töltött habsapik
péntek
tonhalas háromszögek taggiai olajbogyóval (a ricottás-sajtos rúd tésztájábaól), joghurtos-kakukkfüves uborkasaláta
rizottó "in bianco" májas kolbásszal (ez utóbbi új felfedezés)
szombat
tonhalas háromszögek taggiai olajbogyóval (a ricottás-sajtos rúd tésztájábaól), joghurtos-kakukkfüves uborkasaláta
rizottó "in bianco" májas kolbásszal (ez utóbbi új felfedezés)
szombat
paradicsomos halleves
vajban sült lazac tejszínes zöldbors mártással
vajban sült lazac tejszínes zöldbors mártással
párolt póréhagyma
vasárnap
nem itthon eszünk
Pakk is jött a héten! Kaptam kedves csuhébabákat, barackos golyóbisokat, amiket még sosem ettem, tornyocskát, amit meg utoljára kb. tízévesen lagziban, és a legszebb, hogy ízre formára, mindenre épp olyan linzereket, mint amilyeneket az én drága nagymamám készített, amikor még volt ereje hozzá. Hazahoztam a csomagot a postáról, és ráraboltunk, mint három kis éhenkórász. A képen Annakórász linzeres produkciója.
A Kulináris ízbombák blog szerzőjének, Kingának szívből köszönöm ezt a kedves meglepetést!
Pakk is jött a héten! Kaptam kedves csuhébabákat, barackos golyóbisokat, amiket még sosem ettem, tornyocskát, amit meg utoljára kb. tízévesen lagziban, és a legszebb, hogy ízre formára, mindenre épp olyan linzereket, mint amilyeneket az én drága nagymamám készített, amikor még volt ereje hozzá. Hazahoztam a csomagot a postáról, és ráraboltunk, mint három kis éhenkórász. A képen Annakórász linzeres produkciója.
A Kulináris ízbombák blog szerzőjének, Kingának szívből köszönöm ezt a kedves meglepetést!