Paprikakrémleves friss zellerrel
2011. június 12. írta: piazza

Paprikakrémleves friss zellerrel

Tudom, ez nem harmincperces fogás, de ha ügyesek vagyunk, este, mialatt a vacsora fő, megsütjük, meghámozzuk a paprikákat, így másnap a leves összeállítása már tényleg semmiség!
Paprikakrémleves friss zellerrel
Hozzávalók: 4 db piros vagy sárga színű, vastag húsú kaliforniai paprika, 1 fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, extraszűz olívaolaj, 1 ágacska rozmaring, 1 dl száraz fehérbor, só, bors, 1 dl tejszín, egy zellerszár, frissen facsart citromlé
A paprikákat egy tűzálló tálba helyeztem, és 220 fokos sütőben addig sütöttem, amíg a héjuk szinte teljesen megfeketedett. Ekkor kivettem a tálat, letakartam, 5-10 percig állni hagytam, majd levettem a fedőt, és a paprikákat meghámoztam.
Egy lábasban felhevítettem az olívaolajat, megpirítottam benne a fokhagymát és a rozmaringot, majd mindkettőt kihalásztam, és kidobtam. A megmaradt illatos olajon megdinszteltem az apró kockára vágott hagymát, hozzáadtam a hámozott, sültpaprikát, a fehérbort, sót, borsot, és az egészet kb. 10 percig főztem, botmixerrel a nyers zellerszárral együtt pürésítettem. (Ha nagyon szép sima levet szeretnénk, mindenképp szűrjük át!) Kóstoltam, és mivel kissé tolakodónak éreztem az ízét, adtam hozzá nem több mint 1 dl tejszínt, forraltam rajta egyet, levettem a tűzről, újrakóstoltam, facsartam bele egy kevés citromlevet, és először csak egy pötty citromos-kapros tejföllel, másodszor pedig kapros olívaolajban megpirított fokhagymás kenyérkockákkal tálaltam. Ember tejfölös vívmányok helyett, tőle megszokott módon parmezánt reszelt a tetejére és meglocsolta egy kevés olívaolajjal is.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr2716313246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hobbiszakács 2011.06.12. 11:48:53

Jó, szép, finom lehet(ett).:-)Hidegen vagy melegen jó-jobb?

Gabah 2011.06.12. 14:45:48

Köszönöm, Hobbiszakács!Jószépfinom volt!Nekem langyosan, Embernek melegen. :-)

Delish 2011.06.13. 21:32:17

imadom a sult paprikat barhogyan!

Gabah 2011.06.14. 05:42:23

nekem is nagy kedvencem!

Vica 2011.07.05. 21:28:49

Elkészült és be is faltuk.A férjecském repetát is követelt,nagyon nagyon finom!

Gabah 2011.07.07. 07:37:47

Vica, örülök, hogy ízlett! Azóta készíettem egy másikat is, petrezselyemmel, friss korianderrel és egy kevés tejföllel sárga paprikából, ez még finomabb lett, ha lesz időm, mindenképp posztolom!
süti beállítások módosítása