Pasta e ceci és rozmaringos-gesztenyés csicseriborsókrém
2010. november 25. írta: piazza

Pasta e ceci és rozmaringos-gesztenyés csicseriborsókrém

Hozzávalók: 200 g száraz csicseriborsó, 1 dl tej, 2 friss babérlevél, 1 tk. mustármag, 1 tk. szemes feketebors, 15 db gesztenye (vagy kb. 100 g előfőzött gesztenyebél), egy kb. 10 cm-es friss rozmaringág, só, 1 kisebb répa, 1 kis fej hagyma, 2 zellerszár,
A csicseriborsót 12 órára hideg vízbe áztattam, majd leszűrtem, és a tejjel, a babérlevéllel, egy zellerszárral, a mustármaggal és a szemes borssal együtt 2,5 órán keresztül főztem, a főzőlevet félretettem
Közben a gesztenyéket kereszt alakban bevágtam, bordázott aljú serpenyőben kb. 15 -20 perc alatt megpirítottam, majd megpucoltam és a csicseriborsó főzőlevében puhára főztem. (A pirítást ki lehet hagyni, vagy lehet egyenesen előfőzött gesztenyét is használni, de annak kicsit más lesz az íze.)

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4716313128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása