- 320 g bottoni verdi
- 200 g friss, tisztított canestrelli (a canestrelli egy kagylóféle -a fésűkagylóhoz hasonlít, csak sokkal kisebb-; a magyar nevére sajnos minden erőfeszítésem ellenére sem bukkantam rá; ha valaki tudja örömmel venném, ha megosztaná velem :-)
- 30 ml Brandy
- 50 g rukola
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 4 ek. extraszűz olívaolaj
- só, bors
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a megtisztított canestrellit, locsoljuk meg a Brandyvel, majd nagy lángon főzzük 4-5 percig. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a nagyobb darabokra tépkedett rukolával és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A tésztát bő, sós vízben főzzük ki, szűrjük le "al dente", alaposan keverjük össze a rukolás canestrellivel, és kevés parmezánnal a tetején tálaljuk azonnal.


Ingredienti:
- 320 g di bottoni verdi (io ho usato quelli con spinaci e fagiolini della Buitoni)
- 200 g di canestrelli puliti
- 30 ml di Brandy
- 50 g di rucola
- un mazzetto di prezzemolo
- 4 cucchiai di olio extravergine di oliva
- sale, pepe
- In una padella riscaldate l'olio, aggiungete i canestrelli puliti, bagnate con il Brandy e fateli cucinare ad alta fiamma per 4-5 minuti. Salate, pepate, unitevi la rucola spezzettata a mano e il prezzemolo tritato molto finemente.
- Cuocete i bottoni al dente, e dopo averli scolati, trasferiteli nella padella con i canestrelli. Fateli saltare brevemente e servite con una spolverata di parmigiano.