Almás-mézes-leveles...
2008. szeptember 12. írta: piazza

Almás-mézes-leveles...

Almás-mézes-leveles… -
Sfogliatine alle mele

Hipp-hopp kész, őszi előzetes.

Hozzávalók:
  • friss vagy fagyasztott leveles tészta
  • alma
  • baracklekvár
  • barnacukor vagy méz

A levelestésztát kinyújtjuk, 6 kb. egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk. A lapok közepére 1 tk. baracklekvárt kenünk, ráhelyezzük a vékonyra vágott almaszeleteket, majd vagy egy kevés mézet csorgatunk a tetejére vagy pedig megszórjuk egy kk. barnacukorral . 220 fokon 12-15 perc alatt pirosra sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr416312618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mamma 2008.09.12. 12:26:43

Sajnos ez is felkerül a Mit főzök legközelebb, egyre hosszabb listámra!:-))

nyanyus 2008.09.12. 16:39:40

Nagyon csábitó,kipróbálom.Igaz fogyózok de ezért majd lemondok másról.

nyanyus 2008.09.13. 16:26:06

Ma kipróbáltam.Nagggggyon isteni.Egyszerű elkészíteni és valami mennyei.Igen megkóstoltam.

Gabah 2008.09.16. 14:17:11

Mamma, "sajnos" az én listámon már az egész "Dalla cucina, per te" rajta van :-))))))) Azért hajrá! ;-)

Gabah 2008.09.16. 14:18:24

Nyanyuska, igazán örülök, hogy ízlett! Nemsokára már Dorkababának kell majd finom sütiket kreálnod! ;-)

PartizánOrsi 2008.09.16. 17:33:25

Hasonlót már én is készítettem (méz nélkül, de némi mandulával), nem is tudtam, hogy még ilyen flancos neve is van :-))

Gabah 2008.09.17. 06:51:40

Szia Orsi! Ó, szerintem itt igazán csak az ember fantáziája szab határt. Látszik a képen, hogy nálam ment rá egy kis fahéj, de mehetett volna rá egy icipici rozmaring is, vagy ha már nálad mandulás, akkor mondjuk az alma helyett lehetne körte...! Lehet kísérletezgetni! ;-)Ja, és a neve...az, tkp. nincs neki, csupán ezért jött az "Almás-mézes-leveles" :-). A rozmaringos változat biztos "Illatos-almás-leveles" lett volna :-)))))

Anonymous 2008.09.25. 12:26:25

Egy személyes téglalapokra vágod a leveles tésztát? vagy sütés után tovább szeleteled?

Gabah 2008.09.25. 16:17:23

Egyszemélyesekre szoktam vágni (kb. 10-12 x 5-6 cm-es nagyságúra). Utána már nem lehet igazán szépen szeletelni, és így valójában nem is kell. :-)
süti beállítások módosítása