(Majdnem) Minden napra egy tészta Nr 2 - Tejszínes-cukkinis fusilli
2008. július 06. írta: piazza

(Majdnem) Minden napra egy tészta Nr 2 - Tejszínes-cukkinis fusilli

Tejszínes cukkinis fusilli - Fusilli con panna e zucchine

Hozzávalók:
  • 1 közepes cukkini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl szàraz fehérbor
  • extra szűz olívaolaj
  • egy kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl tejszín
  • pici szerecsendió
  • só, frissen őrölt bors
A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, a fokhagymát az előzőleg felhevített olajon kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a lereszelt cukkinit, és nagy lángon folyamatosan kevergetve kb. 5 percig saját levében pároljuk. Felöntjük a fehérborral, fűszerezzük sóval, borssal, egy kevés szerecsendióval, majd hozzáadjuk a tejszínt, és további 10 percig pároljuk. Mielőtt a szósz kész, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és 1-2 percig még pároljuk. (Nem szoktam hamarabb belerakni; szeretem ugyanis, ha érződik a petrezselyemzöld frissessége.) Nekem fusillivel jön be.

A bejegyzés trackback címe:

https://olaszmagyarkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4216312600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymous 2008.07.09. 19:12:31

Szerinted milyen lehet tökkel? Most pont az van itthon,megpróbálnám holnap ebédre,a mai töltött paprika után jól jön egy kis light kaja:-)Nóri

Gabah 2008.07.09. 19:38:10

Szia Nóri!Szerintem "tökjó" :-) A tök legtöbb esetben helyettesítheti a cukkinit. Light éppen nem lesz, mert hát ugye tejszín van benne, de szerintem bátran próbáld ki!

Anonymous 2008.07.10. 13:00:42

Nekem nem gáz ha "erősebb" a kaja,úgyis hízókúrára vagyok fogva:-)Le se írom hány kiló vagyok mert nem hiszed el...
süti beállítások módosítása