Frico
A frico tradícionális friulán (carniai) étel. Tulajdonképpen nem más, mint sült sajt. Eredetileg különböző érlelésű sajtmaradékokból készült és ünnepnapokon fogyasztották, friss vagy sült polentával.Két változata létezik, az egyik a "frico tenar" vagyis a "lágy frico", ami hagyma, krumpli, vaj, só,…
Szalonnás-sárgarépás lencse - nem csak Szilveszterre
A szilveszteri menü összeállítása nem volt egyszerű feladat. A levessel nem volt probléma, egyértelmű volt, hogy jó ecetes, káposztás bableves lesz füstölt csülökkel, az jólesik másnap is a megfáradt gyomornak, a főétel viszont gondot okozott: a szülők kacsát szerettek volna, Ember halat, én marhát.…
Almás-pezsgős sült malac
Kicsit össze vagyok meg vissza. Bizonyára az új életmód az oka. Azért változhatott volna egy kicsit az óriási lemaradásom is...lassan már ott tartok, hogy a tavaly nyári recepteket az idén nyáron fogom postolni :-) (Vagy jövőre???)Most hirtelen a szilveszteri malac képe került elő. Szigorúan csak a…
2009 január
Tudom, nem szép dolog így január közepe felé Boldog Új Évet kívánni, én most mégis megteszem. Buon Anno tehát mindenkinek! Legyen szebb, békésebb, szerencsésebb, mint az összes eddigi! Az elmúlt 29 évben alatt még sohasem tettem újévi fogadalmat, s most úgy éreztem, elérkezett az idő arra, hogy egy…